Pipsa Hurmerinnan lempiravintolat

| kuvat Katri Kapanen | Mondo 03/2017

Kokki Pipsa Hurmerinta on tullut tutuksi ruokaohjelmista ja keittokirjoistaan. Mitkä ovat Humerinnan suosikkiravintolat maailmalla?

Kööpenhamina
Rakastan aamiaisia ja puuroja. Torvehallernen kauppahallissa oleva puurobaari Grød (groed.com) on ihana. Haaveilen, että tällaisen paikan saisi Helsinkiinkin. Myös ruokahalli itsessään on hieno.

Los Angeles
All time favourite -ravintolani on Gjelina (gjelina.com). Sieltä saa muun muassa aivan fantastisia kasvis­ruokia ja kiviuuni­pitsoja, esimerkiksi burrata-kesäkurpitsan­kukkapitsaa. Paikka on supertrendikäs, mutta sinne ovat tervetulleita pikkulapsetkin rattaineen, mikä on aika harvinaista.

Pariisi
Marché d’Aligren torialue 12. kaupungin­osassa on ihana. Sinne kannattaa mennä lauantai- tai sunnuntaiaamuna ja sen jälkeen istahtaa ostereille ja lasilliselle viiniä Le Baron Rougeen (lebaronrouge.net). Paikka on todellinen kansankuppila, jossa voi aistia pariisilaista tunnelmaa. Viinilasillinen maksaa vain neljä euroa.

Tampere
Meillä on Tampereen lähellä mökki, joten käyn kaupungissa usein. Joka kerta käyn myös kauppahallin 4 vuodenaikaa -ravintolassa (4vuodenaikaa.fi). Ruoka on ranskalaistyyppistä ja aina laadukasta. Paikan klassikko­annos on bouillabaisse-­vaikutteinen kalakeitto. Viimeksi söin siellä myös itse tehtyä makkaraa ja perunamuusia, sekin oli todella hyvää.

New York
Tein opiskeluihini kuuluvan harjoittelun Marlow & Sons -ravintolassa (marlowandsons.com), joten paikka on minulle tärkeä. Trendikkäässä Brooklynin Williamsburgissa sijaitsevan ravintolan ruuat valmistetaan raaka-aineista, jotka tulevat ravintolan osittain omistamilta maatiloilta. Niinpä Marlow & Sonsin lista vaihtuu päivittäin sen mukaan, mitä kulloinkin on saatavilla. Ruoka on modernia amerikkalaista italialaisvivahteella.