Helsingin ihanat kahvilat

| kuvat Iira Hartikainen / kahvila Kuuma | SuomiMondo 8/2017

Helsinki on nykyään loistava kahvilakaupunki. Valitsimme viisi suosikkia ihaniin aamuihin ja tapaamisiin.

Cafelito
Jos rakastat espanjalaista cortadoa tai café con lecheä, ihastut myös söpöön Cafelitoon Kallion Harjutorilla. Sinisin kaakelein sisustettua pikkukahvilaa pitää Madridista kotoisin oleva Luis Mariño. Myös aamiainen on erinomainen – niin laadultaan kuin hinnaltaan.

Kolo
Vanhoilla sohvilla, kirjahyllyllä ja pianolla sisustettu Kolo on kuin olohuone, kirjaimellisesti. Kallion Pengerkadun vegaani­kahvilassa ei nimittäin ole ostopakkoa. Ideana on toimia kaikille avoimena tilana. Paljon hauskoja tapahtumia, kuten elokuva- ja croquis-iltoja.

Levain
Portugalilaisten pastel de nata -leivosten ystävät huomio: täältä niitä saa! Tyylikkään hillitty Punavuoren Levain tarjoilee lounasta, illallista ja aamiaista – viikonloppuisin koko päivän. Kaikki on itse leivottua.

Frangipani
Sympaattisessa Kruununhaan Frangipanissa palvelu on loistavaa, salaatti-ja keittolounas maistuva ja herkut runsaita. Kahvila-leipomossa kaikki on itse tehtyä leivästä lähtien. Viikonloppuisin brunssi.

Kuuma
Trendikkään valoisa ja tyylikäs kulmakahvila on monen Punavuori-suosikki, jonka isojen yhteispöytien ääreen voi panna hetkeksi pystyyn työpisteenkin. Tilaa kahvin lisäksi ainakin avokadoleipä.