Tukholma

Mondo matkaopas Tukholma johdattaa sympaattiseen suurkaupunkiin, joka on monelle samalla tuttu että tuntematon. Todellinen Tukholma kun on paljon enemmän kuin Kuninkaanlinna ja keskustan ketjukaupat. Se on Michelin-tähden arvoinen illallinen, kesä saaristossa ja Söderin siluetti auringon laskiessa.

Oppaan avulla oppii kahvittelemaan aitoon ruotsalaistyyliin ja löytämään Pradan saapikkaat 70 prosentin alennuksella. Samalla mukaan tarttuu palanen tukholmalaista elämänasennetta: matkan jälkeen kaikki näyttää olevan hetken aikaa fantastiskt ja arkikin niin kovin mysigt.

Oppaan on kirjoittanut Elna Nykänen Andersson ja kuvannut Manu Rantanen.


Mondon uusi, kokonaan päivitetty Kööpenhamina-opas vie kaupunkiin, joka elää maineensa huipulla. Kaupunkiin saavutaan ihmettelemään niin maailman luovimpia ravintoloita, uutta arkkitehtuuria kuin suosittujen tv-sarjojenkin maisemia. Kööpenhamina on asukkaidensa näköinen: värikäs, veikeä ja paikoin kummallinen. Iso pieni kaupunki, kuten kaupunkilaiset itse sanovat.

Mondon Skotlanti-opas vie kiehtovaan Edinburghiin ja kiihkeään Glasgow'hun. Se kuljettaa lukijaa Ylämaiden pienissä kylissä ja rannikon karunkomeilla saarilla. Matkalla tavataan tarinankertojia, kalastajia ja säkkipillinsoittajia. Välillä pysähdytään lasilliselle viskiä tai ihailemaan delfiinejä ja lunneja.

Mondon suositun Islanti-oppaan uusi, päivitetty laitos auttaa suunnittelemaan täydellisen Islannin-matkan. Kirja vie saaren salaisimmille uimapaikoille, komeimmille vaellusreiteille ja vauhdikkaimpiin juhliin. Hyödyllisten matkavinkkien lisäksi opas johdattaa islantilaisten mielenmaisemaan.

Mondon Helsinki-opas vie löytöretkelle rohkeaan kaupunkiin, joka elää innostavaa luomiskauttaan. Jännittäviä uusia ravintoloita, puoteja ja kulttuuri-ilmiöitä syntyy jatkuvasti. 

Mondon uudistuneen Praha-oppaan avulla löydät Euroopan klassikkokaupungin huurteisimmat oluttuvat, herkullisimmat ravintolat ja viehättävimmät hotellit. Kirjan tarinat vievät Prahan ja sen asukkaiden arkeen pintaa syvemmälle.

Mondon Budapest-opas johdattaa Tonavan rannalla sijaitsevaan kaupunkiin, joka on asukkaidensa mielestä aina parhaimmillaan. Rentoudu jumalaisen kauniiden kylpylöiden hoitavissa mineraalivesissä, osta eurolla lippu oopperaan, ihastu unkarilaiseen ruokaan tai juovu kerrostalojen sisäpihoille rakennetuissa puutarhabaareissa.

Uusittu Mondon matkaopas vie seikkailulle Thaimaahan, etelän paratiisirannoilta Bangkokin sykkeeseen ja pohjoisen vuoristomaisemiin. Luotettavien majoitus-, ravintola- ja nähtävyysvinkkien lisäksi opas johdattaa syvälle paikalliseen kulttuuriin.

Opas vie maailman suosituimpaan matkakohteeseen, Pariisiin. Teos johdattelee Valojen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, vie flaneeraamaan runoilijoiden jalanjäljillä ja auttaa soluttautumaan luksusjuhliin samppanjalle.

Mondon New York -oppaan avulla voi toteuttaa täydellisen matkan maailman kiehtovimpaan kaupunkiin. Suositun oppaan uudessa, päivitetyssä painoksessa on sata sivua lisää ravintoloita, putiikkeja, nähtävyyksiä ja kaupungin tarinoita.

Mondon matkaopas Barcelona johdattaa Euroopan monikasvoisimpaan kaupunkiin. Oppaan avulla löytää niin Gaudín mestariteoksille, Picasson kantakapakkaan kuin Shakiran kotikulmillekin. Tutuksi tulee ikivanha kaupunki, jota vuosisadat vain nuorentavat.

Mondon Bryssel-opas vie lukijan herkuttelijan unelmakaupunkiin. Ravintoloiden lisäksi tutuiksi tulevat niin keskustan kujat, trendikkäät vaateputiikit, EU-alue kuin kongolaiskaupunginosakin.

Matkailulehti Mondon Tokio-opas vie maailman suurimpaan metropoliin. Kattava ja monipuolinen Tokio-opas palvelee sekä ensikertalaista että Japaniin muuttavaa. 

Mondon Wien-opas vie Euroopan sydämeen, jossa mikään ei ole aivan sitä miltä se ensi näkemältä näyttää. Perinteisissä kahviloissa asiakas on tarjoilijoiden mielivallan armoilla, oopperaan mennään arkivaatteissa ja viihtyisin ravintola löytyy parturiliikkeestä.

Lentäminen tuottaa hiilidioksidipäästöjä. Luontomatkailu vahingoittaa herkkiä ekosysteemejä. Vastuullisen matkailijan käsikirja auttaa matkailijaa toimimaan ekologisesti ja eettisesti.

Mondo matkaopas Tukholma johdattaa sympaattiseen suurkaupunkiin, joka on monelle samalla tuttu että tuntematon. Todellinen Tukholma on enemmän kuin Kuninkaanlinna ja keskustan ketjukaupat.

Mistä löytyy Thaimaan salaisin saari? Ja miltä näyttää thaimaalainen merenneito? Miltä tuntuu kaasutella skootterilla Pohjois-Thaimaan vuorilla? Uudenlainen opas koostuu vauhdikkaista matkakertomuksista ja faktoista, jotka kertovat, miten kokea itse sama.

Mondon Rooma-opas aukaisee tärkeät nähtävyydet aivan uudella tavalla, mutta ei myöskään unohda nykyaikaisia houkutuksia. Oppaassa kuljetaan Caesarin viimeisten askelten jäljillä, laskeudutaan Via Appia Antican katakombeihin ja käydään tarkistamassa Pyhän Pietarin kahleet.

Mondon Pietari-opas johdattaa maailman kauneimpaan kaupunkiin, Venäjän traagisen ihanaan kulttuuripääkaupunkiin, Pietariin. Käytännönläheisen oppaan sivuilla tulevat tutuiksi kaupungin upeat museot, maailmanluokan kulttuuririennot ja venäläinen keittiö.

Mondon opas kierrättää matkaajaa arkkitehtuurilla pöyhkeilevästä nyky-Pekingistä satoja vuosia vanhojen hutongien kujille. Opas antaa lukijalle avaimet Pekingiin, jossa taolaiset munkit tekevät taikojaan, eläkeläiset jonottavat kaalia ja nykytaiteilijat rahastavat töillään.

Matkailulehti Mondon sukelluskirja on Suomen ensimmäinen vedenalainen matkaopas – tai oikeastaan opas sukellusmatkailuun. Kirja esittelee yli 70 upeaa sukelluskohdetta Egyptistä Indonesiaan, Virosta Galapagossaarille.

Mondon Lontoo-opas vie maailman svengaavimpaan pääkaupunkiin, joka mykistää matkailijan ihastuttavalla sekoituksellaan hellyttävää perinteikkyyttä, vauhdikasta nuorisokulttuuria, etnistä sekamelskaa, ylevää korkeakulttuuria ja maanläheistä työväenluokkaisuutta.

Opas johdattaa Euroopan sympaattisimman pääkaupungin mäkisille kujille grillattujen sardiinien tuoksuun, keltaisten raitiovaunujen kolkkeeseen ja Bairro Alton baarien iloiseen mekkalaan. Ja aina välillä pysähdytään kirsikkaliköörille tai kahvikupilliselle, sillä niille on Lissabonissa aina aikaa.

Kööpenhamina on suuri pieni kaupunki ja täydellinen kohde sekä kaupunki- että rantalomalle. Matkailulehti Mondon opas kertoo, mitä Pohjoismaiden eläväisimmistä ja eurooppalaisimmasta kaupungista löytyy pienen merenneidon, huippudesignin ja tanskalaisten smørrebrødien lisäksi.

Mondon Istanbul johdattaa kaupunkiin, joka tasapainoilee kahden mantereen välillä. Turkin suurin kaupunki on osannut ottaa parhaan irti sekä Euroopasta että Aasiasta. Istanbul hemmottelee historiasta kiinnostuneita, eikä herkuttelija saa mielestään mustalaismuusikoiden rytmittämiä meze-illallisia.

Mondon uusi, päivitetty Berliini -opas johdattaa sinut boheemiin, dramaattiseen ja aina yhtä yllättävään kaupunkiin, joka muuttaa luonnettaan jokaisella vierailulla.

Mondon Venetsia-opas johdattaa myyttien kaupunkiin, yli sadan saaren kuriositeettikabinettiin, jonka katukyltit kertovat tarinoita sivistyneistä kurtisaaneista ja murhanhimoisista teurastajista.