Pariisi

Mondon uudistettu Pariisi-opas avaa uusia ulottuvuuksia maailman suosituimpaan matkakohteeseen. Teos johdattelee Valojen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kurkistaa pariisittarien vaatekaappeihin, kertoo, kuinka pääsee maanalaiseen Pariisiin, vie flaneeraamaan runoilijoiden jalanjäljillä ja auttaa soluttautumaan luksusjuhliin samppanjalle.

Oppaan sadoista kahviloista ja herkuttelupaikoista löytyy jokaiselle jotakin. Teos paljastaa ravintoloita, joiden osoitteita paikalliset mustasukkaisesti varjelevat. Se on täynnä ajatuksen lentoa, historian siipien havinaa ja kullanarvoisia vinkkejä unelmien matkan suunnitteluun. Uutuutena myös kattava karttaosio.

Oppaan ovat toimittaneet Anuliina Savolainen ja Anneli Airaksinen.


Mondon uusi, päivitetty Pietari-opaskirja vie yhteen maailman kauneimmista kaupungeista, traagisen ihanaan Pietariin. Opas kertoo, missä kannattaa majoittua, syödä ja shoppailla sekä kuljettaa kanavien kaupungin hienoimmissa nähtävyyksissä. Myös lapsille on kirjassa oma lukunsa.

Mondon uusi, kokonaan päivitetty Kööpenhamina-opas vie kaupunkiin, joka elää maineensa huipulla. Kaupunkiin saavutaan ihmettelemään niin maailman luovimpia ravintoloita, uutta arkkitehtuuria kuin suosittujen tv-sarjojenkin maisemia. Kööpenhamina on asukkaidensa näköinen: värikäs, veikeä ja paikoin kummallinen. Iso pieni kaupunki, kuten kaupunkilaiset itse sanovat.

Mondon Skotlanti-opas vie kiehtovaan Edinburghiin ja kiihkeään Glasgow'hun. Se kuljettaa lukijaa Ylämaiden pienissä kylissä ja rannikon karunkomeilla saarilla. Matkalla tavataan tarinankertojia, kalastajia ja säkkipillinsoittajia. Välillä pysähdytään lasilliselle viskiä tai ihailemaan delfiinejä ja lunneja.

Mondon suositun Islanti-oppaan uusi, päivitetty laitos auttaa suunnittelemaan täydellisen Islannin-matkan. Kirja vie saaren salaisimmille uimapaikoille, komeimmille vaellusreiteille ja vauhdikkaimpiin juhliin. Hyödyllisten matkavinkkien lisäksi opas johdattaa islantilaisten mielenmaisemaan.

Mondon Helsinki-opas vie löytöretkelle rohkeaan kaupunkiin, joka elää innostavaa luomiskauttaan. Jännittäviä uusia ravintoloita, puoteja ja kulttuuri-ilmiöitä syntyy jatkuvasti. 

Mondon uudistuneen Praha-oppaan avulla löydät Euroopan klassikkokaupungin huurteisimmat oluttuvat, herkullisimmat ravintolat ja viehättävimmät hotellit. Kirjan tarinat vievät Prahan ja sen asukkaiden arkeen pintaa syvemmälle.

Mondon Budapest-opas johdattaa Tonavan rannalla sijaitsevaan kaupunkiin, joka on asukkaidensa mielestä aina parhaimmillaan. Rentoudu jumalaisen kauniiden kylpylöiden hoitavissa mineraalivesissä, osta eurolla lippu oopperaan, ihastu unkarilaiseen ruokaan tai juovu kerrostalojen sisäpihoille rakennetuissa puutarhabaareissa.

Uusittu Mondon matkaopas vie seikkailulle Thaimaahan, etelän paratiisirannoilta Bangkokin sykkeeseen ja pohjoisen vuoristomaisemiin. Luotettavien majoitus-, ravintola- ja nähtävyysvinkkien lisäksi opas johdattaa syvälle paikalliseen kulttuuriin.

Opas vie maailman suosituimpaan matkakohteeseen, Pariisiin. Teos johdattelee Valojen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, vie flaneeraamaan runoilijoiden jalanjäljillä ja auttaa soluttautumaan luksusjuhliin samppanjalle.

Mondon New York -oppaan avulla voi toteuttaa täydellisen matkan maailman kiehtovimpaan kaupunkiin. Suositun oppaan uudessa, päivitetyssä painoksessa on sata sivua lisää ravintoloita, putiikkeja, nähtävyyksiä ja kaupungin tarinoita.

Mondon matkaopas Barcelona johdattaa Euroopan monikasvoisimpaan kaupunkiin. Oppaan avulla löytää niin Gaudín mestariteoksille, Picasson kantakapakkaan kuin Shakiran kotikulmillekin. Tutuksi tulee ikivanha kaupunki, jota vuosisadat vain nuorentavat.

Mondon Bryssel-opas vie lukijan herkuttelijan unelmakaupunkiin. Ravintoloiden lisäksi tutuiksi tulevat niin keskustan kujat, trendikkäät vaateputiikit, EU-alue kuin kongolaiskaupunginosakin.

Matkailulehti Mondon Tokio-opas vie maailman suurimpaan metropoliin. Kattava ja monipuolinen Tokio-opas palvelee sekä ensikertalaista että Japaniin muuttavaa. 

Mondon Wien-opas vie Euroopan sydämeen, jossa mikään ei ole aivan sitä miltä se ensi näkemältä näyttää. Perinteisissä kahviloissa asiakas on tarjoilijoiden mielivallan armoilla, oopperaan mennään arkivaatteissa ja viihtyisin ravintola löytyy parturiliikkeestä.

Mondon Lontoo-opas vie maailman svengaavimpaan pääkaupunkiin, joka mykistää matkailijan ihastuttavalla sekoituksellaan hellyttävää perinteikkyyttä, vauhdikasta nuorisokulttuuria, etnistä sekamelskaa, ylevää korkeakulttuuria ja maanläheistä työväenluokkaisuutta.

Mondon Istanbul johdattaa kaupunkiin, joka tasapainoilee kahden mantereen välillä. Turkin suurin kaupunki on osannut ottaa parhaan irti sekä Euroopasta että Aasiasta. Istanbul hemmottelee historiasta kiinnostuneita, eikä herkuttelija saa mielestään mustalaismuusikoiden rytmittämiä meze-illallisia.