Venäjä

Jussi Palmén | VenäjäMondo 8/2013

ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Missä kannattaa syödä, nukkua ja shoppailla Pietarissa? Kokosimme reissuvinkit, jotka kannattaa napata mukaan seuraavalle minilomalle tsaarien kaupunkiin.

Minttu Poutanen | VenäjäMondo 04/2013

ARKISTON KÄTKÖISTÄ. Viipurin rapistuneiden jugdentalojen keskellä aika on viehättävästi vinksallaan. Kävimme kiertelemässä kaupungin kiinnostavimpia kujia. 

Meri Nykänen | VenäjäMondo 09/2010

Vienan Karjalan syrjäisissä kylissä pääsee kuulemaan perinteistä karjalaista runolaulua. Matkaan kannattaa lähteä pian, sillä laulua taitavat enää harvat.

Antti Helin | VenäjäMondo 08/2008

Moskova on monen mielestä kallis ja kaoottinen – mutta sen ei tarvitse olla. Kaupunki tarjoaa myös pieniä gallerioita, illanviettoja tunnelmallisessa kirjakauppa-baarissa ja kävelyretkiä venäläisen kirjallisuuden klassikon maisemissa. Sankarimatkailijan Moskova -oppaan kirjoittanut Antti Kauppinen paljastaa omat suosikkipaikkansa.

Meri Iisalo | VenäjäMondo 01/2006

Marko Sihvonen päätti toteuttaa unelmansa ja pyöräillä Aasian halki Suomesta Singaporeen. Samantyylisestä irtiotosta haaveilee moni muukin, mutta miten matkalle pitäisi valmistautua? Sihvonen kertoo, kuinka kaikki voi mennä pieleen.

Anna Häkkinen | VenäjäMondo 03/2006

Raidallinen uima-asu päälle ja Terijoen ranta­hiekalle voimistelemaan! Rajan taakse jääneessä loma­paratiisissa ajatukset lentävät helposti kepeälle 1930-luvulle, jolloin pitsihuviloissa huvittelivat Suomen boheemit. Bonuksensa tunnelmaan tuovat nuukahtanut neuvostohenki ja absurdit uusrikkaat.

Juha Merimaa | VenäjäMondo 04/2006

Suomalaisen 1800- ja 1900-luvun taitteen arkkitehtuurin ystävän kannattaa piipahtaa idässä. Vaikkei sitä heti Viipurin rapistuneista julkisivuista huomaisi, rajan takaa löytyy parhaiten säilynyt suomalaiskaupunki.

Antti Helin | VenäjäMondo 02/2008

Junamatka Siperian halki on hidasta matkustamista parhaimmillaan. Kahden viikon luksusmatkalla on aikaa olla tekemättä mitään ja ihailla siperialaisissa kaupungeissa nähtävyyksiä, joita ei ole. Unohtumattoman kokemuksen tarjoaa uiminen Baikaljärvessä, joka on kuin repeämä maailman selässä.

Ville Ropponen | VenäjäMondo 05/2006

Ville Ropponen lähti tutustumaan kielisukulaisiin Venäjän takamaille. Suunnattomat etäisyydet taittuivat junalla, bussilla, helikopterilla, jokilaivalla – ja lopuksi miliisiautossa. Suhteiden elvyttäminen kielisukulaisten kanssa ei ilahduttanut Marinmaan salaista poliisia.