Anna Kauppi on vapaa toimittaja, joka asuu Berliinissä kymmenettä vuotta. Hän etsi Mondon uuteen Berliini-oppaaseen ravintolat ja ostospaikat sekä avustaa Mondoa. Anna tuntee Itä-Berliinin hipsterikorttelit ja lännen arkisen elämän. Häntä kiehtoo kaupungin jatkuva muutos.

Antti Helin on Bangkokissa asuva matkaopaskirjailija, jonka viimeisin teos on tarinallinen opaskirja Thaimaa parhaimmillaan. Paraikaa hän kirjoittaa uudistettua versiota Mondon Thaimaa-oppaasta. Tässä blogissa hän kertoo oppaan päivittämisen yhteydessä tekemistään löydöistä. Kiehtovinta Thaimaassa on se, kuinka eriskummallinen maa se on modernin ulkokuorensa alla.

Alli Haapasalo on New Yorkissa asuva elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, sekä Mondon New York -oppaan kirjoittaja. Yhdeksän vuotta kaupungissa ovat vain vahvistaneet hänen rakkauttaan maailman kiehtovinta metropolia kohtaan. Alli inspiroituu erityisesti New Yorkin monikulttuurisuudesta ja vertaansa vailla olevasta kulttuuritarjonnasta. Tässä blogissa hän kertoo lempikaupunkinsa ilmiöistä ja elämyksistä sekä johdattelee hyvän ruuan ja innostavien kulttuuritapahtumien äärelle.

Paula Kultanen Ribas on vapaa kirjoittaja, kääntäjä, kolumnisti ja muusikko. Hän on seikkaillut ja keikkaillut Barcelonassa seitsemän vuotta ja kirjoittanut Mondon Barcelona-oppaan. Tässä blogissa Paula kuvailee elämää Barcelonan ääripääviidakossa: boheemius–trendikkyys, tapakset–avantgarde-ravintolat, viinituvat–kuohuviinitilat, flamenco–elektro, Barça–Madrid!

Satu Rämö on Reykjavíkissa asuva toimittaja, kirjoittaja ja bloggari. Hän on kirjoittanut Mondon Islanti-oppaan ja avustaa Mondo-lehteä. Tässä blogissa Satu seikkailee Islannissa ja kertoo tekemistään löydöistä saaren villissä luonnossa ja omalaatuisessa pääkaupungissa Reykjavíkissa. Matkatoimistot kehuvat Islantia usein tulen ja jään maaksi. Se on ihan totta. Monet ovat tulleet – ja jääneet.

Elina Hakanen työskentelee skandinaavisen designin parissa. Häntä inspiroi värikkään suurkaupungin monipuolisuus, jota hän tarkastelee uteliaan ennakkoluulottomin silmin. Tässä blogissa hän haluaa jakaa arkeaan ilostuttavat löydöt pikkukadun suloisista leipomoista aina jännittäviin kulttuuritapahtumiin, karaten välillä miljoonakaupungin humusta maaseudun raikkauteen.

Anuliina Savolainen on vapaa kirjoittaja, valokuvaaja ja kuvatoimittaja. Hän on asunut Pariisissa yli seitsemän vuotta. Anuliina on myös Mondon Pariisi-oppaan tekijä— uudistettu opas tuli ulos vuoden 2012 alussa. Blogissaan hän paljastaa valojen kaupungin salaisuuksia ja ilmiöitä pikkukuppiloista kulttibrasserioihin ja kirppareista kulttuuritapahtumiin. Maailman suosituin matkailukohde paljastuu ihmisenkokoiseksi pikkukortteleiden keskittymäksi.

Ayla Albayrak on Istanbulissa asuva suomalaisturkkilainen toimittaja, joka on kirjoittanut Mondon Istanbul-kaupunkioppaan. Alati muuttuvan suurkaupungin tutkaileminen on hänelle rakas harrastus uutistoimittajan työn rinnalla.

Johanna Kippo on Madridissa asuva vapaa toimittaja, joka on kulkenut Espanjaa ristiin rastiin vuodesta 2004. Madridilaisessa elämässä inspiroivat päättymättömät yöt, illalliset pitkän kaavan mukaan, välittömyys, lämpö ja hengästyttävä kulttuuritarjonta. Tässä blogissa Johanna vie rakastamansa kaupungin tarjoamien yllätysten äärelle, välimerellisen kiihkeään kaupunkikulttuuriin ja opastaa ottamaan kaiken irti hyvästä elämästä madridilaisittain.

Annukka Oksanen on Kööpenhaminassa asuva toimittaja. Hän tekee parhaillaan päivitettyä laitosta aiemmin kirjoittamastaan Mondon Kööpenhamina-oppaasta, uusi opas ilmestyy tammikuussa 2014. Annukka on asunut Kööpenhaminassa yhteensä runsaat kuusi vuotta, muttei vieläkään hallitse täysin tanskan vokaaleja. Häntä viehättää kööpenhaminalaisten vaivattoman rento tyylitaituruus. Tässä blogissa Annukka kertoo kotikaupunkinsa gastronomiasta, kulttuurista, pienistä ja suurista nähtävyyksistä ja välillä arjestakin.

Kirjailija, bloggaaja ja Mondon pitkäaikainen avustaja sekä Islanti-oppaan tekijä Satu Rämö on matkalla maailman ympäri. Reitti vie Thaimaasta Tyynellemerelle, Kaliforniaan ja kotiin Reykjavíkiin. Reissussa ovat mukana nelivuotias lapsi ja islantilainen aviomies. Tässä blogissa Satu kertoo havaintojaan matkailuauton takapenkiltä Uudesta-Seelannista, illoista Samoan maasedulla ja reissuperheen mieleenpainuvimmista hetkistä maailmalla.