Iha-naa, sanoi islanninhevonen – tallivinkit Islantiin

| Islanti11.9.2011

Kun viikingit 800-luvulla asuttivat Islannin, he toivat tullessaan hevosia, joista kehittyi islanninhevonen. Se on auttanut matkustamisessa, tavaroiden kuljettamisessa ja maanviljelyksessä. Kuva: Björgvin HilmarssonKun viikingit 800-luvulla asuttivat Islannin, he toivat tullessaan hevosia, joista kehittyi islanninhevonen. Se on auttanut matkustamisessa, tavaroiden kuljettamisessa ja maanviljelyksessä. Kuva: Björgvin HilmarssonIslannissa on yli 70 000 hevosta eli yksi joka neljättä islantilaista kohti. Niistä riittää matkailijoillekin. Ratsastusmatkoja löytyy sekä kokeneille hevosmiehille että ensimmäistä kertaa kokeileville. Ratsastustalleja on kymmeniä. Tässä niistä muutamia:

  • Íshestar. Talli järjestää jopa satoja ratsastusmatkoja vuoden ympäri eri puolilla Islantia. Retkiä löytyy kaikentasoisille ratsastajille päiväretkistä pitkiin vaelluksiin.

Eldhestar. Iso talli lähellä Reykjavíkia. Päiväretkien maastot ovat Íshestaria kiinnostavammat. Tosin keskikesällä ryhmät ovat täälläkin suuret. Eldhestar järjestää myös pitkiä maastovaelluksia.

Pohjois-Islannissa sijaitseva Polar Hestar on perhebisnes, jossa saa henkilökohtaista palvelua. Talli on keskittynyt pitkiin vaelluksiin, mutta tallille voi poiketa myös päiväretkelle.

Svadilfari järjestää muutaman supersuositun pitkän ratsastusvaelluksen eristyksessä olevilla Länsivuonoilla.

Nyt tavarat kassiin ja kohti hevostallia. Lähden viikon mittaiselle syysvaellukselle Pohjois-Islannin vuoristoon tölttäämään. Matkasta tulee myöhemmin pidempi juttu Mondo-lehteen. Hopoti-hoi!