Design-matkalle Islantiin

| Islanti22.2.2012

Erró on Islannin tunnetuin pop-taitelija. Errón töitä on esillä Reykjavíkin taidemuseossa.Erró on Islannin tunnetuin pop-taitelija. Errón töitä on esillä Reykjavíkin taidemuseossa.Islannin suurin muotoilutapahtuma DesignMarch valtaa Reykjavíkin 22.–25.3.. Maaliskuun viimeinen viikonloppu on täynnä design-aiheista pöhinää: näyttelyitä, work-shoppeja ja paljon hyviä bileitä, joissa voi tavata islantilaisia designerviikinkejä (vaaleita, pitkiä ja kauniita ja miehet hurjan lihaksikkaita, tietysti).

Sain tänään sähköpostiini lyömättömän Islannin-matkatarjouksen, joka on jakamisen arvoinen. Atlantic Holidays tarjoaa DesignMarch-viikonlopulle seuraavaa tarjousta: edestakaiset lennot, lentokenttäkuljetukset ja kolmen yön majoitus Reykjavíkin keskustahotellissa 435 e/henkilö. Paketti on myynnissä karkauspäivään (29.2.2012) asti.

Tunnelmia viime vuoden DesignMarchilta:

Jos DesignMarch jää tällä kertaa väliin mutta design kiinnostaa, kannattaa seuraavalla Islannin-matkalla poikeata ainakin seuraavissa Reykjavíkin keskustan kohteissa:

Harpa. Islannin uusi ja upea musiikkitalo, joka kimaltelee auringossa kuin suomuinen kala ja on sisältä musta kun tulivuoren sisus. Austurbakki 2.

Reykjavik Art Museum. Reykjavikin taidemuseossa on valtava määrä näyttelytilaa. Käy ainakin yläkerran Erró-näyttelyssä; se esittelee Islannin tunnetuimman pop-artistin töitä. Hafnarhús.

Kraum-kauppa. Islantilaisten suunnittelijoiden pitämä yhteiskauppa. Täältä löytyy niin kalannahkakäsilaukkuja kuin lampaanvillasta tehtyjä raheja. Aðalstræti 10.

Geysir-kauppa. Islannin maaseutu goes urban. Geysir tuunasi menneen ajan maalaisvaatteista kaupunkikelpoisia vermeitä. Hienoja villapaitoja, kestäviä nahkahanskoja ja yläreiteen asti ulottuvia villasukkia, jotka  näyttävät todella epätrendikkäiltä, mutta ilmeisesti ovat juuri siksi todella suosittuja. Skólavörðustígur 16.

KronKron. Islannin villeintä korkokenkämuotia. Laugavegur 63 b.

Lisätietoja DesignMarchista:
Icelandic Design Center
Design March 22.–25.3.2012
www.icelanddesign.is/DesignMarch/

Lisätietoja matkatarjouksesta:
Atlantic Holidays
www.atlanticholidays.fi