Himoshoppaajan unelmakierros

| Yhdysvallat7.9.2012

Elizabeth Gillettin huiveja.Elizabeth Gillettin huiveja.New York Fashion Weekin kunniaksi kerron himoshoppaajan kävelykierroksesta, jonka testasin hiljattain Mondon New York -opasta ajatellen. Kahden tunnin Style Room -kävelykierroksella kurkistetaan muotimaailman kulissien taakse eli muotisuunnittelijoiden showroomeihin ja työpajoille. Osallistujilla on mahdollisuus ostaa merkkituotteita 60–75% alennuksella tavaratalohinnoista.

Manhattanin Fashion Districtille (Midtownin länsiosa 34th Streetiltä 42nd Streetille) sijoittuvia kierroksia vetää sisäänostajana pitkän uran tehnyt Karen O’Brien, jonka kontakteilla suunnittelijoiden muutoin suljetut ovet avautuvat. Matkan varrella Karen vastailee kiinnostuneiden kysymyksiin, mutta kovin informatiiviseksi kierrosta ei ole suunniteltu – enemmänkin kyse on alennusmyyntishoppailusta.

Testaamallani kierroksella käytiin neljässä paikassa: laukkusuunnittelija Sondra Robertsin showroomissa, huivisuunnittelija Elizabeth Gillettin työhuoneella, Aasialaisia koruja maahantuovalla retail-korukauppiaalla ja kashmir-vaatteita valmistavan Magaschonin showroomissa. Paikkoja ei ilmoitettu etukäteen, eli suunnittelijoiden ja oman maun matchaaminen olivat täysin tuurista kiinni: yksi kierrokselle osallistuneista lähti jokaisesta showroomista ostoskassien kanssa, kun toinen ei ostanut koko kierroksella mitään.

Kierroksen kohteet vaihtelevat päivästä toiseen, eli kannattaa tiedustella etukäteen millaisia suunnittelijoita on luvassa. Style Roomin valikoimassa on tämän testatun perusrundin lisäksi myös tiettyjä teemakierroksia, kuten lastenvaatteisiin keskittyvä kierros. Karen tekee myös räätälöityjä shoppailukierroksia tietystä muodin erityisalasta kiinnostuneille ryhmille ja alan ammattilaisille.

 Style Room
Kierros maksaa 40 euroa. Varaukset sähköpostitse osoitteeseen karen@styleroom.com
www.styleroom.com