Poimin 15 vinkkiä paikoista ja tapahtumista, jotka kannattaa kokea New Yorkissa vuonna 2015. Ensimmäiset seitsemän suositusta löytyvät edellisestä kirjoituksesta, tässä kahdeksan lisää.

Poimin uuden vuoden aluksi 15 vinkkiä paikoista ja tapahtumista, jotka kannattaa kokea New Yorkissa vuonna 2015. Tässä ensimmäiset 7 valintaa.

Amerikkalaisessa barbecue-ravintolassa syöneet tietävät, että jenkit ottavat grillaamisen vakavasti. Tässä kolme newyorkereitten rakastamaa barbecue-paikkaa.

Jos joulu valoineen, koristeineen ja hulinoineen on juttusi, matkusta New Yorkiin. Kaupunki pynttäytyy joulukuun ajaksi niin ylenpalttisesti, että koko Manhattan on kuin yhtä joulukatua. Virittäydy tunnelmaan ainakin seuraavissa paikoissa.

Brooklynin Nitehawk-elokuvateatterissa leffoja katsotaan ruuan ja juoman kanssa. Konsepti toimii täydellisesti.

Loistavassa Dia:Beacon-taidemuseossa ja sitä ympäröivässä herttaisessa pikkukaupungissa on hauska käydä mihin vuodenaikaan tahansa. Tämän helpompaa päiväretkikohdetta ei ole: lähijuna vie Manhattanilta suoraan museon sisäänkäynnille.

Metropolitan Museum of Art hemmottelee muodin historiasta kiinnostuneita. Death Becomes Her -näyttelyssä esittellään naisten surumuotia sadan vuoden ajalta, ja Kimono: A Modern History tuo museoon silmiä hivelevän kauniita kimonoita 1700-luvulta nykypäivään.

Lähiruokaravintoloita on New Yorkissa joka kaupunginosassa. Mutta Blue Hill at Stone Barns on jotakin aivan erityistä. 40 kilometriä Manhattanilta pohjoiseen sijaitseva farm-to-table-ravintola on gourmet-paikka keskellä sitä maatilaa, jolta sen raaka-aineet tulevat. Täällä voit syödä elämäsi ikimuistoisimman illallisen.

Haluaisitko käyskennellä Eero Saarisen futuristisessa TWA-terminaalissa? Tai nähdä Manhattanin kauneimpiin pilvenpiirtäjiin kuuluvan Woolworth Buildingin myös sisältä? Kumpikin on mahdollista parin viikon päästä, kun New Yorkissa vietetään avointen ovien päiviä.

New Yorkin parhaalla elokuvafestivaalilla voit sekä törmätä maailmantähtiin että nähdä eri puolilta maailmaa tulevia hienoja leffoja, joista et muuten olisi kuullutkaan. Lincoln Centerissä järjestettävä NYFF pyörähtää syyskuun lopussa käyntiin jo 52:nnen kerran.